Bereiding
- Spoel alle groenten en kruiden. Snijd de ijsbergsalade in fijne strepen en meng deze onder de veldsla.
- Snijd de groene delen van de lente-ui in fijne ringen, de kerstomaten in vier en de radijzen in fijne schijfjes.
- Verhit de olijfolie en bak de scampi’s. Kruid met peper en zout.
- Hak de dille fijn. Meng de dille met de yogonaise en het citroensap en roer goed door elkaar. Je kan zelf yogonaise maken door 1 eetlepels mayonaise te mengen met 1 eetlepel yoghurt. Kruid met peper en zout.
- Schik een portie salade op het bord en vermeng met de groentjes, kruiden en scampi’s. Presenteer de dressing in een apart schaaltje.
Ingrediënten
- 100 gram ijsbergsla
- 100 gram veldsla
- 16 scampi’s
- 10 kerstomaten
- 4 radijzen
- ¼ komkommer
- 1 lente-ui (enkel groene delen)
- 20 gram verse dille
- 2 eetlepels yogonaise
- ½ citroen
Voedingswaarde
-
Kcal460
-
Eiwitten19 gram
-
Vetten9 gram
-
Koolhydraten12 gram